BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Maliszewska Agnieszka
Tytuł
Raki dla cierpliwych
Źródło
Boss-Gospodarka, 2004, nr 9, s. 23-27
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Hodowla zwierząt, Produkty akwakultury, Produkcja zwierzęca, Gospodarstwa rybackie, Konsumpcja żywności
Food industry, Animal husbandry, Aquaculture products, Animal production, Fishing homestead, Food consumption
Abstrakt
Jedną z alternatyw dla typowej produkcji rolnej jest chów mniej znanych gatunków zwierząt. Rosnący w Europie i na świecie popyt na mięso racze wzbudza obecnie duże nadzieje wśród polskich hodowców. Hodowla raków, choć jak najbardziej możliwa w Polsce, wymaga sporo cierpliwości. Pierwsze zyski z hodowli można bowiem uzyskać nie wcześniej niż po czterech, a nawet siedmiu latach.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-5566
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu