BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Berdowski Janusz B.
Tytuł
Kilka uwag na temat niektórych determinantów jakości w przemyśle spożywczym
Źródło
Problemy Jakości, 2004, nr 8, s. 41-43
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli, Zarządzanie jakością, System zarządzania jakością, Jakość produktu
Food industry, Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP), Quality management, Quality management systems, Product quality
Abstrakt
Miernikiem dostosowania przedsiębiorstwa przemysły spożywczego do wymagań Unii Europejskiej w zakresie higieny jest wdrożenie przez zakład systemu kontroli wewnętrznej opartej na zasadach HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point - Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli). Omówiono najważniejsze zagadnienia mające wpływ na pomyślność procesu produkcyjnego oraz na jakość wyrobu finalnego.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0137-8651
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu