BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Kowalski Andrzej
Tytuł
Polski przemysł spożywczy w pierwszych miesiącach po integracji
Źródło
Nowe Życie Gospodarcze, 2005, nr 5, s. 22-23
Słowa kluczowe
Gospodarka żywnościowa, Przemysł spożywczy, Integracja gospodarcza Polski z UE
Food economy, Food industry, Poland's economic integration with the EU
Firma/Organizacja
Unia Europejska (UE)
European Union (EU)
Abstrakt
Po przyjęciu Polski do UE, sytuacja przedsiębiorstw sektora spożywczego znacznie się poprawiła. Przemysł spożywczy od kilku lat należy do najszybciej rozwijających się dziedzin gospodarki Polski. Szanse polskich producentów żywności na wspólnym rynku europejskim określają przede wszystkim niskie koszty produkcji i niskie ceny, a także niskie marże przetwórcze i handlowe.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1234-5784
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu