BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Seremak-Bulge Jadwiga
Tytuł
Produkcja i przetwórstwo mleka
Źródło
Nowe Życie Gospodarcze, (dodatek) - Perspektywy polskiego rynku rolnego po akcesji do Unii Europejskiej, 2005, s. 12-13
Słowa kluczowe
Przetwórstwo mleka, Produkcja mleka, Przemysł mleczarski, Mleko, Integracja gospodarcza Polski z UE
Milk processing, Milk production, Dairy industry, Milk, Poland's economic integration with the EU
Abstrakt
Akcesja Polski do Unii Europejskiej i włączenie polskiego mleczarstwa do jednolitego rynku europejskiego, zgodnie z oczekiwaniami, spowodowały znaczny wzrost eksportu mleka i jego przetworów. Skala wzrostu była natomiast wyższa od oczekiwanej. W artykule zwrócono także uwagę, iż niezbędne jest przyspieszenie procesów restrukturyzacji produkcji mleka oraz procesów konsolidacji w przetwórstwie.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1234-5784
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu