BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Małkowski Jan, Dybowski Grzegorz, Zawadzka Danuta
Tytuł
Mięso
Źródło
Nowe Życie Gospodarcze, (dodatek) - Perspektywy polskiego rynku rolnego po akcesji do Unii Europejskiej, 2005, s. 16-18
Słowa kluczowe
Produkcja mięsa, Integracja gospodarcza Polski z UE, Przemysł mięsny, Rynek mięsny
Production of meat, Poland's economic integration with the EU, Meat industry, Meat market
Uwagi
Zawiera tabele: [1]"Rynek wieprzowy w UE-25 w latach 2002-2011"; [2]"Rynek wołowiny i cielęciny w UE-25 w latach 2002-2011"; [3]"Rynek drobiu w UE-25 w latach 2002-2011" oraz wykres: "Produkcja mięsa łącznie z tłuszczami"
Abstrakt
W artykule szczegółowo omówiono sytuację na każdym z trzech podstawowych rynków mięsa, a więc wieprzowym, drobiowym i wołowym w pierwszym roku funkcjonowania na unijnym rynku. Podano atuty i słabości tych rynków oraz prognozy kształtu tych rynków w latach 2002-2011.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1234-5784
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu