BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Olejniczak Radosław
Tytuł
Rynek dań gotowych, koncentratów spożywczych i przypraw
Źródło
Poradnik Handlowca, 2005, nr 7, s. 50-70
Słowa kluczowe
Rynek koncentratów spożywczych i przypraw, Analiza rynku, Artykuły spożywcze
Food concentrates and spices market, Market analysis, Foodstuffs
Abstrakt
W raporcie zostały przedstawione niektóre kategorie produktów należące do kategorii dań gotowych, koncentratów spożywczych i przypraw. Wykorzystano wyniki badania Target Group Index firmy MB SMG/KRC (stopień penetracji oraz częstotliwość spożywania poszczególnych kategorii, najczęściej spożywane marki wśród osób deklarujących spożywanie określonej grupy produktowej) oraz ACNielsen - Panel Handlu Detalicznego (wielkość, wartość oraz lokalizacja sprzedaży poszczególnych segmentów na rynku detalicznym). Na potrzeby niniejszego raportu został przeprowadzony przez Instytut PENTOR-Poznań na zlecenie "Poradnika Handlowca" sondaż telefoniczny wśród właścicieli/kierowników sklepów spożywczych i spożywczo-przemysłowych o powierzchni do 400 m2, w którym zapytano badanych o najlepiej sprzedające się w ich placówkach marki określonych grup produktowych.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1231-1545
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu