BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Berdowski Janusz B.
Tytuł
Jakość i innowacyjność oraz bezpieczeństwo zdrowotne żywności
Źródło
Problemy Jakości, 2007, nr 6, s. 42-44, bibliogr. 6 poz.
Słowa kluczowe
Jakość, Innowacyjność, Bezpieczeństwo żywnościowe, Jakość produktów żywnościowych
Quality, Innovative character, Food security, Food quality
Uwagi
Zawiera rysunek: [1] Przebieg auditu wyrobu
Abstrakt
W artykule omówiono harmonizację wymagań zawartych w normach polskich z normami europejskimi i światowymi odnośnie badań związanych z auditem wyrobu. Przedstawiono rolę i znaczenie norm zakładowych w gospodarce rynkowej. Zaprezentowano wpływ auditu wyrobu na innowacyjność produktu spożywczego.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Bibliografia
Pokaż
  1. Bank J.: Zarządzanie przez jakość. Warszawa 1996.
  2. Berdowski J. B.: Znaczenie standaryzacji dla kształtowania konkurencyjnej pozycji przedsiębiorstw przemysłu spożywczego. Wydawnictwo Informacji Ekonomicznej Uniwersytetu Jagiellońskiego, Kraków, 2000.
  3. Berdowski J. B., Berdowski F.: Zarządzanie jakością - warunkiem konkurencyjności przedsiębiorstwa, Oficyna Wydawnicza Wyższej Szkoły Menedżerskiej, Warszawa 2004.
  4. Berdowski J. B., Berdowski R: HACCP w teorii i praktyce: Oficyna Wydawnicza Wyższej Szkoły Menedżerskiej, Warszawa 2006.
  5. Norma PN-EN-ISO:22000:2006.
  6. „Voluntary Protection Programs" Occupational Safety and Health Administration, Federal DC, U.S. GPO, July 12. 1988.
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0137-8651
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu