BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Goryńska-Goldmann Elżbieta, Moskalik Beata
Tytuł
Sprawozdanie z konferencji naukowej pt. Konsument i konsumpcja żywności - globalna perspektywa
Źródło
Handel Wewnętrzny, 2006, nr 1, s. 53-55
Słowa kluczowe
Konsument, Konsumpcja żywności, Konferencja naukowa
Consumer, Food consumption, Scientific conference
Abstrakt
Autorka daje sprawozdanie z konferencji która odbyła się w dniach 25-26 listopada 2005 r. w Akademii Rolniczej w Poznaniu. Konferencję zorganizowała Katedra Ekonomiki Gospodarki Żywnościowej (KEGŻ) oraz Stowarzyszenie Ekonomistów Rolnych i Agrobiznesu (SERiA). Inicjatorem był prof. dr. hab. M. Sznajder. Dyskusja obejmowała następujące bloki tematyczne: style życia a konsumpcja żywności; zmiany zwyczajów żywieniowych; zmiany poziomu konsumpcji żywności; ekonomia a zwyczaje żywności; ekonomia a zwyczaje żywieniowe; zwyczaje żywieniowe; zwyczaje żywieniowe a zdrowie; skutki zmian dla handlu, przetwórstwa i rolnictwa; wpływ działań marketingowych handlu i przetwórstwa na konsumenta i konsumpcję.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0438-5403
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu