BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Rumniak Paweł
Tytuł
Prawne aspekty procesu budżetowania działalności w przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego
Legal Aspects of Budgeting Process in Food Industry Companies
Źródło
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu, 2004, nr 1015, t. 2, s. 228-233, rys.
Tytuł własny numeru
Agrobiznes 2004 : sytuacja agrobiznesu w Polsce po przystąpieniu do Unii Europejskiej
Słowa kluczowe
Przemysł spożywczy, Budżetowanie, Regulacje prawne
Food industry, Budgeting, Legal regulations
Uwagi
summ.
Abstrakt
Artykuł był próbą zebrania najważniejszych elementów prawnych wpływających na proces budżetowania działalności przedsiębiorstw przemysłu spożywczego.

Polish food producing companies must change their point of view to planning costs and profits. This is caused mostly by changes in legal surroundings of companies. Executives must reset their way of looking at company and adopt new techniques and tools to plan the future according to new legal requirements. (original abstract)
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0324-8445
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu