BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Morkis Grażyna, Parzuchowski Lech
Tytuł
Systemy zarządzania jakością
Źródło
Nowe Życie Gospodarcze, 2007, nr 18, s. 24-25
Słowa kluczowe
Jakość, System zarządzania jakością, Przemysł spożywczy, Przedsiębiorstwo rolno-spożywcze
Quality, Quality management systems, Food industry, Agri-food company
Abstrakt
Autor zanalizował wdrożenie oraz stosowanie procedur i systemów zarządzania jakością w przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego. Wymienił obligatoryjne oraz nieobligatoryjne systemy zarządzania wdrażane w przedsiębiorstwach wg norm ISO serii 9000. Wykazano, że wejście Polski do Unii Europejskiej istotnie przyspieszyło procesy obligatoryjnego wdrażania tych systemów. Po przystąpieniu Polski do Unii Europejskiej zwiększył się eksport wyrobów spożywczych produkowanych przez przedsiębiorstwa spożywczego do krajów UE oraz umocniła się pozycja polskich produktów na rynku unijnym.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1234-5784
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu