BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Gierałtowska Urszula, Chudy Sylwia
Tytuł
Kontrola ekologicznej żywności
Źródło
Problemy Jakości, 2007, nr 12, s. 41-42
Słowa kluczowe
Jakość ekologiczna, Świadomość ekologiczna, Żywność ekologiczna
Ecological quality, Ecological awareness, Organic food
Uwagi
Zawiera rysunek: [1] Uniwersalny model doskonałości biznesowej
Abstrakt
W artykule omówiono działania podjęte na rzecz promocji i kontroli produktów ekologicznych. Przedstawiono nieprawidłowości w funkcjonowaniu rolnictwa ekologicznego wynikające z raportów NIK. Zaprezentowano jednostki upoważnione do przeprowadzania kontroli oraz wydawania i cofania certyfikatów zgodności w zakresie rolnictwa ekologicznego.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Bibliografia
Pokaż
  1. Najwyższa Izba Kontroli, Departament Środowiska, Rolnictwa i Zagospodarowania Przestrzennego, Informacja o wynikach kontroli funkcjonowania rolnictwa ekologicznego w Polsce, Warszawa, kwiecień, 2006.
  2. J. Zientek-Varga, Ekożywność- patrz na certyfikat, „Agro Trendy", nr 1(45), 2006, s.11-15
  3. J. Zientek - Varga, M. Rzepecka, Me wprowadzać konsumenta w błąd, „Agro Tredny", nr 17(45), 2006, s.16-17.
  4. http://www.agro.com.pl/zdrzyw.htm.
  5. http://cafeteria.pl/index.php/2007/05/15/zdrowie/zdrowe-odzywianie/zywnosc-ekologiczna-%E2%80%93-prawdy-i-mity/.
  6. http://www.ijhars-s.gov.pl/index.php?idkat=248.
  7. http://www.ijhar-s gov.pl/download/0 61113_09215 0_undefined_znakowanie.pdf.
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0137-8651
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu