BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Kulbiński Paweł
Tytuł
Możliwości wykorzystania pomocy unijnej przez małe i średnie przedsiębiorstwa branży spożywczej do dostosowywania się do norm i standardów obowiązujących w Unii Europejskiej
Źródło
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu, 2003, nr 976, t. 1, s. 397-405
Tytuł własny numeru
Regionalizacja i globalizacja w gospodarce światowej
Słowa kluczowe
Małe i średnie przedsiębiorstwa, Pomoc publiczna dla przedsiębiorstw, Przemysł spożywczy, Produkcja żywności, Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli
Small business, Subsidies granted to enteprises, Food industry, Food production, Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP)
Abstrakt
Autor koncentruje się na problemach związanych z dostosowywaniem przedsiębiorstw branży spożywczej do standardów związanych z higieną i bezpieczeństwem żywności.

Adjusting the food branch enterprises to the European Union standards concerning hygiene of foodstuffs is the subject of the article.(AŁ)
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0324-8445
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu