- Autor
- Szponar Lucjan
- Tytuł
- GMO a zdrowie człowieka
- Źródło
- Nowe Życie Gospodarcze, (dodatek) - Czy GMO zagraża Polakom, 2008, nr 2, s. 11-12
- Słowa kluczowe
- Genetyczna Modyfikacja Organizmów (GMO), Rolnictwo, Biotechnologia, Gospodarka żywnościowa
Genetically Modified Organisms (GMO), Agriculture, Biotechnology, Food economy - Abstrakt
- Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) na 53. zgromadzeniu w 2000 roku podjęła inicjatywę opracowania ujednoliconych naukowych kryteriów decyzji o wprowadzaniu do środowiska GMO, w tym także żywności. Najnowszym dokumentem z tej dziedziny przygotowanym przez WHO, jest raport z 2005 roku pod tytułem Modern food biotechnology, human health and developmnet: an evidence - based study. Autorka omawia główne założenia i tezy tego dokumentu.
- Dostępne w
- Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu - Cytowane przez
- ISSN
- 1234-5784
- Język
- pol