BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Szponar Lucjan
Tytuł
GMO a zdrowie człowieka
Źródło
Nowe Życie Gospodarcze, (dodatek) - Czy GMO zagraża Polakom, 2008, nr 2, s. 11-12
Słowa kluczowe
Genetyczna Modyfikacja Organizmów (GMO), Rolnictwo, Biotechnologia, Gospodarka żywnościowa
Genetically Modified Organisms (GMO), Agriculture, Biotechnology, Food economy
Abstrakt
Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) na 53. zgromadzeniu w 2000 roku podjęła inicjatywę opracowania ujednoliconych naukowych kryteriów decyzji o wprowadzaniu do środowiska GMO, w tym także żywności. Najnowszym dokumentem z tej dziedziny przygotowanym przez WHO, jest raport z 2005 roku pod tytułem Modern food biotechnology, human health and developmnet: an evidence - based study. Autorka omawia główne założenia i tezy tego dokumentu.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1234-5784
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu