- Autor
- Pepliński Benedykt, Wajszczuk Karol, Baum Rafał, Majchrzycki Dariusz
- Tytuł
- Wpływ integracji pionowej w produkcji trzody chlewnej na jakość uzyskiwanego surowca
The Influence of the Vertical Integration in the Swine Production on the Quality of the Obtained Produce - Źródło
- Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu, 2003, nr 983, t. 2, s. 184-189, bibliogr. 4 poz.
- Tytuł własny numeru
- Agrobiznes 2003 : jakość jako podstawowy instrument konkurencyjności w agrobiznesie
- Słowa kluczowe
- Hodowla zwierząt, Mięso wieprzowe, Przemysł mięsny, Zarządzanie jakością
Animal husbandry, Pork meat, Meat industry, Quality management - Uwagi
- summ.
- Abstrakt
- Przedmiotem rozważań jest określenie zależności pomiędzy stopniem integracji producenta trzody chlewnej z zakładem mięsnym a jakością uzyskiwanego surowca.
The presented paper shows some results of investigations which were conducted in 60 pork farms in Wielkopolska region. The research showed, that the vertical integration's farms produced more fleshiness pigs, received better price for sold pigs. The farmers decleared, that they received higher extra charges received through the farmers. (original abstract) - Dostępne w
- Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu - Bibliografia
- Białasiewicz M. (2002): Odchudzony tucznik. BOSS Rolnictwo (21-28.12.2002), s. 26.
- Morkis G. (2000): Powiązania integracyjne przemysłu spożywczego z gospodarstwami i przedsiębiorstwami rolnymi. SERiA Zamość 2000, t. 2, z. 3, s. 41.
- Pepliński B., Majchrzycki D. (2002): Dopłaty do cen żywca wieprzowego jako instrument integracji pionowej. "Roczniki Naukowe SERiA", t. 4, z 3, s. 146-150.
- Zalewski R.I. (2002): Zarządzanie jakością w produkcji żywności. AE Poznań, s. 364-365.
- Cytowane przez
- ISSN
- 0324-8445
- Język
- pol