BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Szydlik-Leszczyńska Agata
Tytuł
Kompetencje zawodowe osób z wyższym wykształceniem w regionie świętokrzyskim
Professional competencies of university graduates in the Świętokrzyskie Province
Źródło
Ekonomika i Organizacja Przedsiębiorstwa, 2008, nr 3, s. 9-14, bibliogr. 3 poz.
Słowa kluczowe
Kompetencje, Kompetencje pracownicze, Wartościowanie kompetencji
Competences, Employees competencies, Valuation of competences
Uwagi
streszcz., summ.
Abstrakt
Artykuł podejmuje problematykę niezbędnych kompetencji na współczesnym rynku pracy w aspekcie badań przeprowadzonych w województwie świętokrzyskim. (abstrakt oryginalny)

The article deals with an issue of professional preparation of university graduates to modern labor market requirements based on the results of research conducted in the Świętokrzyskie province. (original abstract)
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Bibliografia
Pokaż
  1. W. Jarmołowicz (red.), Rynek pracy w warunkach zmian ustrojowych, Wyd. AE w Poznaniu, Poznań 2003.
  2. M. Leszczyński, Rola edukacji w kształtowaniu innowacji społecznych i gospodarki opartej na wiedzy, [w:] A. Jewtuchowicz (red.), Region w gospodarce opartej na wiedzy, Wyd. UŁ, Łódź 2007.
  3. A. Szydlik-Leszczyńska, Kształtowanie kapitału ludzkiego przez szkoły wyższe, [w:] J. Kot (red.), Analiza strukturalna gospodarki regionu świętokrzyskiego i jej wykorzystania pod kątem podnoszenia konkurencyjności i innowacyjności regionu, Wyd. Akademii Świętokrzyskiej, Publikacja w ramach projektu w ramach działania 2.6. realizowanego se środków EFS i ZPORR, Kielce 2007.
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0860-6846
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu