BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Bąk-Filipek Ewa
Tytuł
Rynek wołowiny w Polsce w procesie integracji Polski z Unią Europejską
The Beef Market in Poland in the Integration Process of Poland with the European Union
Źródło
Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 2007, T. 9, z. 4, s. 16-19, bibliogr. 2 poz.
Słowa kluczowe
Mięso, Rynek mięsny, Przemysł mięsny, Mięso wołowe, Integracja gospodarcza Polski z UE
Meat, Meat market, Meat industry, Beef meat, Poland's economic integration with the EU
Uwagi
summ.
Abstrakt
Omówiono badania, które miały na celu uchwycenie zmian zachodzących w gospodarstwach rolnych zajmujących się produkcją wołowiny w kontekście integracji Polski z Unią Europejską.

The main objective of this paper is to analyze changes on the beef market in Poland in the context of Poland's integration with the EU. This article shows situation on the beef market after Poland's integration with the Ell. (original abstract)
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Bibliografia
Pokaż
  1. Adamowicz M. 1999b: Konkurencja i konkurencyjność w agrobiznesie. Aspekty teoretyczne i praktyczne.
  2. Zagadnienia Ekonomiki Rolnictwa, Wyd. IERiGZ, Warszawa, nr 2-3. Powszechny Spis Rolny 2002. 2003: Zwierzęta gospodarskie. Wyd. GUS, Warszawa.
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1508-3535
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu