BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Szlachta Krystyna
Tytuł
Konsument pieczywa i jego wymagania
The Consumer of Bakery Products and his Needs
Źródło
Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 2001, T. 3, z. 3, s. 59-63, bibliogr. 2 poz.
Słowa kluczowe
Konsumpcja, Konsumpcja żywności, Jakość produktów żywnościowych, Piekarnictwo
Consumption, Food consumption, Food quality, Bakery
Uwagi
summ.
Abstrakt
Przedstawiono zmieniające się warunki działań w branży piekarskiej. Zwrócono również uwagę na zmiany produkcji piekarskiej oraz dostosowanie jej do zróżnicowanych wymagań konsumentów. Podano również zmiany w podejściu do jakości produktów.

Changeable conditions in bakery trade are shown in the article. Changes in bakery production and its adjustment to consumer needs is also described. A new attitude towards product quality is mentioned. (original abstract)
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Bibliografia
Pokaż
  1. Ambroziak Z., Piesiewicz H., Wesołowski B. (1999): Integracja polskiego piekarstwa z rynkiem wewnętrznym Unii Europejskiej. Przegląd Piekarski i Cukierniczy nr 9.
  2. Kowrygo B., Górska H. (1997): Spożycie przetworów zbożowych w różnych typach gospodarstw domowych. Przegląd Piekarski i Cukierniczy nr 6.
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1508-3535
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu