BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Kasztelan Armand
Tytuł
Koszty ochrony środowiska w przemyśle spożywczym
Environment protection costs in food sector
Źródło
Ekonomika i Organizacja Przedsiębiorstwa, 2008, nr 8, s. 35-40, bibliogr. 3 poz.
Słowa kluczowe
Ochrona środowiska, Koszty ochrony środowiska, Przemysł spożywczy
Environmental protection, Environmental protection costs, Food industry
Uwagi
streszcz., summ.
Abstrakt
W artykule przedstawiono wyniki badań dotyczące poziomu i struktury kosztów bieżących ochrony środowiska w przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego w województwie lubelskim. Na tej podstawie można stwierdzić, że największy udział w kosztach bieżących stanowią obciążenia z tytułu opłat ekologicznych. (abstrakt oryginalny)

The article presents the results of research carried out among food industry enterprises in the Lublin region, relating to the level and structure of running costs of environmental protection. The research brings evidence that the main part of running costs constitute ecological fees. (original abstract)
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Bibliografia
Pokaż
  1. E. Broniewicz, B. Poskrobko, Nakłady na ochronę środowiska - metodyka i wyniki badań, Wydawnictwo Ekonomia i Środowisko, Białystok 2003.
  2. Environmental Expenditure Statistics. Industry data collection handbook, Eurostat, Luxembourg 2005.
  3. Rocznik Ochrona środowiska 2005, GUS, Warszawa 2005.
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0860-6846
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu