- Autor
- Nieżurawski Lech
- Tytuł
- Przesłanki i konsekwencje utrzymywania sezonowych zapasów żywności : Na przykładzie gospodarki mleczarskiej
- Źródło
- Acta Universitatis Nicolai Copernici. Nauki Humanistyczno-Społeczne. Ekonomia, 1993, t. 21, s. 41-60
- Słowa kluczowe
- Zapasy, Gospodarka żywnościowa, Koszty przechowalnictwa, Przechowalnictwo artykułów spożywczych, Magazynowanie
Inventories, Food economy, Storage costs, Storage of food products, Storage - Abstrakt
- Omówiono przesłanki tworzenia i utrzymywania zapasów sezonowych i ekonomiczne ich konsekwencje. Dokonano próby oceny efektywności ekonomicznej gospodarowania zapasami masła.
- Dostępne w
- Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu - Cytowane przez
- ISSN
- 0208-5305
- Język
- pol