BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Nieżurawski Lech
Tytuł
Przesłanki i konsekwencje utrzymywania sezonowych zapasów żywności : Na przykładzie gospodarki mleczarskiej
Źródło
Acta Universitatis Nicolai Copernici. Nauki Humanistyczno-Społeczne. Ekonomia, 1993, t. 21, s. 41-60
Słowa kluczowe
Zapasy, Gospodarka żywnościowa, Koszty przechowalnictwa, Przechowalnictwo artykułów spożywczych, Magazynowanie
Inventories, Food economy, Storage costs, Storage of food products, Storage
Abstrakt
Omówiono przesłanki tworzenia i utrzymywania zapasów sezonowych i ekonomiczne ich konsekwencje. Dokonano próby oceny efektywności ekonomicznej gospodarowania zapasami masła.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0208-5305
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu