BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Toruński Janusz, Wysokińska Aneta
Tytuł
Funkcjonowanie systemu zarządzania jakością w spółdzielni mleczarskiej "Ostrowia" w Ostrowi Mazowieckiej
Performance of the Quality Management System in Milk Cooperative "Ostrowia"
Źródło
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu, 2003, nr 983, t. 2, s. 429-435, bibliogr. 6 poz.
Tytuł własny numeru
Agrobiznes 2003 : jakość jako podstawowy instrument konkurencyjności w agrobiznesie
Słowa kluczowe
Zarządzanie jakością, Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli, Spółdzielczość mleczarska
Quality management, Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP), Cooperative creameries
Uwagi
summ.
Abstrakt
Zaprezentowano systemy zarządzania jakością. Zamieszczono analizę funkcjonowania systemów jakości w Mazowieckiej Spółdzielni Mleczarskiej "Ostrowia".

Success of an organization can result from implementing and maintaining a management system that is designed to continually improve performance while addressing the needs of all interested parties. The adoption of a quality management system should be a strategic decision of an organization. (short original abstract)
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Bibliografia
Pokaż
  1. Badania własne - Zakład Zarządzania Jakością i Środowiskiem. Akademia Podlaska w Siedlcach, kwiecień 2003.
  2. Księga Jakości Mazowieckiej Spółdzielni Mleczarskiej "OSTROWIA" w Ostrowi Mazowieckiej, 2002, s. 3.
  3. Polska Spółdzielczość Mleczarska. T. 1, Jubileusz 120-lecia Spółdzielczości Mleczarskiej na ziemiach polskich 1882-2002, Bydgoszcz 2001, s. 180.
  4. Przedsiębiorstwo przyszłości - wizja strategiczna. (2002). Red. W. Grudzewski, I. Hejduk. Warszawa, s. 31.
  5. Skrzypek E. (1997): Quality cost as an instrument verifying the effectiveness of Quality System. 6 th International Conference "Quality 1997" Ostrava, Czech Republic.
  6. Ustawa z 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia. DzU nr 63, poz. 634.
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0324-8445
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu