BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Seremak-Bulge Jadwiga
Tytuł
Niestabilny rynek mleka
Źródło
Nowe Życie Gospodarcze, (dodatek) - Rozwój sektora rolno-spożywczego w Polsce na tle tendencji światowych, 2008, nr 23, s. 31-33
Słowa kluczowe
Przemysł rolno-spożywczy, Produkcja mleka, Przetwórstwo mleka, Polityka rolna, Produkcja rolna, Przemysł spożywczy
Agri-food industry, Milk production, Milk processing, Agricultural policy, Agricultural production, Food industry
Firma/Organizacja
Unia Europejska (UE)
European Union (EU)
Kraj/Region
Polska
Poland
Abstrakt
W zależności od sytuacji na światowym rynku zmienia się stosunek przemysłu mleczarskiego do likwidacji kwot. W 2007 r. powszechne były żądania przyspieszenia reformowania systemu kwot – aż do ich likwidacji włącznie. Obecnie rolnicy we wszystkich krajach członkowskich konsekwentnie oczekują ich utrzymania, widząc w nich podstawowy instrument gwarantujący uzyskiwanie wysokich cen skupu.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1234-5784
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu