BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Lisiecka-Biełanowicz Mira, Pietroń Katarzyna, Lusawa Adam
Tytuł
System HACCP w szpitalnych blokach żywienia - wyniki badań
Źródło
Problemy Jakości, 2008, nr 7, s. 39-42
Słowa kluczowe
Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli, Szpitalnictwo, Bezpieczeństwo żywnościowe
Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP), Hospital service, Food security
Uwagi
Zawiera rysunki: [1] Stopień wdrażania systemu HACCP w objętych badaniem szpitalach, [2] Czy przed rozpoczęciem wdrażania systemu HACCP kierownictwo działu żywienia posiadało dostateczną wiedzę dotyczącą zagadnień związanych z tym systemem? [3] Czy przed rozpoczęciem wdrażania systemu HACCP personel posiadał dostateczną wiedzę dotyczącą zagadnień związanych z tym systemem? [4] Ocena ilości szkoleń z zakresu HACCP w opinii respondentów, [5] Problemy zaistniałe przy wdrażaniu systemu HACCP, [6] Korzyści osiągnięte po wdrożeniu systemu HACCP, [7] Jeśli system HACCP nie byłby obligatoryjnym czy placówka zdecydowałaby się na jego wdrażanie? Zawiera tabelę: [1] Struktura grupy badanej ze względu na typ szpitala
Abstrakt
W artykule zaprezentowano badania, które na celu miały ocenę stanu wdrożenia systemu HACCP w wybranych placówkach lecznictwa zamkniętego w Polsce. Skupiono się na ustaleniu stopnia wdrożenia systemu HACCP w szpitalnych blokach żywienia, wskazaniu problemów zaistniałych przy wdrażaniu systemu oraz określeniu korzyści związanych z wdrożeniem systemu HACCP. Badaniem objęto 30 wybranych losowo placówek leczenia zamkniętego.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0137-8651
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu