BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Jeznach Maria
Tytuł
Tendencje zmian w produkcji i konsumpcji świeżych warzyw w Polsce
Trends in Fresh Vegetables Production and Consumption in Poland
Źródło
Acta Scientiarum Polonorum. Oeconomia, 2003, R. 2, nr 2, s. 27-36, bibliogr. 3 poz.
Słowa kluczowe
Rynek żywności, Rynek rolny, Konsumpcja, Produkcja żywności, Produkcja rolna, Produkcja roślinna, Warzywa, Warzywnictwo
Food market, Agricultural markets, Consumption, Food production, Agricultural production, Crop production, Vegetables, Vegetable farming
Uwagi
summ., streszcz.
Abstrakt
Omówiono zagadnienie produkcji i spożycia warzyw gruntowych w Polsce w latach 1991-2002.

A long tradition of growing vegetables in Poland resulted in stable consumption and preferences. These include cabbage, and also carrots, tomatoes, cucumbers and onions. The consumption in Poland is stable despite significant changes that can be observed in the other European countries. Some increase in consumption was observed in the years of a good harvest of vegetables. (original abstract)
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1644-0757
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu