BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Berdowski Janusz B., Chmiel Łukasz, Lisiecki Witold
Tytuł
System zarządzania jakością firmy Lantmannen Unibake
Źródło
Problemy Jakości, 2009, nr 2, s. 47-49, bibliogr. 6 poz.
Słowa kluczowe
Zarządzanie jakością, Konkurencyjność przedsiębiorstwa, Normy jakościowe
Quality management, Enterprise competitiveness, Quality standards
Firma/Organizacja
Lantmannen
Abstrakt
W niniejszym artykule omówiono proces budowania potencjału konkurencyjnego na przykładzie firmy Lantmannen. W ramach budowania potencjału konkurencyjnego firmy szczególną uwagę zwrócono na klientów. Omówiono także standardy jakości wg BRC (British Retail Consorcium).
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Bibliografia
Pokaż
  1. Wymagania 5 wersji normy Global Standard for Food Safety.
  2. Babiński J.. Zarządzanie jakością totalną (TQM), Bellona, Warszawa 1993.
  3. Bank J., Zarządzanie przez jakość, Gebethner i S-ka, Warszawa 1996.
  4. Berdowski J., Berdowski F., Zarządzanie jakością warunkiem konkurencyjności przedsiębiorstwa, Oficyna Wydawnicza WSM, Warszawa 2004.
  5. Berdowski J., Turlejska H., HACCP - System zapewnienia bezpieczeństwa i jakości zdrowotnej żywności.
  6. Berdowski J., Tkaczyk J., Wspólny program normalizacji żywności FAO/WHO, [w:] Komisja Kodeksu Żywnościowego. Czwarta sesja Komitetu ds. Kontroli Żywności Importowanej i Eksportowanej oraz Systemów Certyfikowania, Sydney, 19-23.02.1996, „ABC Jakości" nr 4, s.18-19.
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0137-8651
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu