BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Sydorenko Olena, Berbenets Larissa
Tytuł
Present day problems of ensuring safety and biological value of foodstuffs
Aktualne problemy zapewnienia bezpieczeństwa i wartości biologicznej środków spożywczych
Źródło
Towaroznawcze Problemy Jakości, 2007, nr 2, s. 24-28, bibliogr. 5 poz.
Polish Journal of Commodity Science
Słowa kluczowe
Towaroznawstwo, Towaroznawstwo żywności, Żywność, Jakość produktu, Jakość produktów żywnościowych, Technologia produkcji żywności
Commodity science, Food commodities, Food, Product quality, Food quality, Food production technology
Uwagi
summ., streszcz.
Abstrakt
Niniejsza praca dotyczy kluczowych problemów tworzenia nowych produktów żywnościowych zrównoważonych pod względem właściwości odżywczych i biologicznych. Przedstawiono zasady łączenia składników żywności, algorytm postępowania stosowany podczas rozwoju nowych produktów żywnościowych oraz zasady polityki państwa w zakresie produkcji zdrowej żywności. Przeprowadzono analizę istniejących metod optymalizacji składu żywności (abstrakt oryginalny)

The presentation deals with the topical problems of creating new foodstuffs balanced in nutritious and biological value. The principles of food combinations, the algorithm of developing new products and the principles of government policy in the area of healthy food are described. The analysis of the existing methods of optimization of foodstuffs recipes has been conducted.(original abstract)
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Bibliografia
Pokaż
  1. UA Patent 56825 A (2003).
  2. UA Patent 56826 A (2003).
  3. Sydorenko O., Berbenets L. (2002) Present Day Problems of Fresh Water Fish Processing in Ukraine In: Current Trends in Commodity Science. Proceedings of the 7th International Commodity Science Conference, (eds. R. Zielinski, D. Wieczorek). Poznań, vol. 2, pp. 427-433.
  4. Sydorenko O., Berbenets L. (2005) Main directions in the development of the system of quality management of products with functional additives in Ukraine. In: Current Trends in Commodity Science. Proceedings of the 8th International Commodity Science Conference, (eds. R. Zielinski, D. Wieczorek). Poznań, vol. 1, pp. 235-241.
  5. Sydorenko O. (2007) The Formation of the Range and Quality of Fish and Plant Products. Publishing House of KNTEU, Kyiv.
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1733-747X
Język
eng
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu