BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Szczepanik Iwona
Tytuł
Konkurencyjność polskich producentów
Źródło
Nowe Życie Gospodarcze, (dodatek) - Ekonomiczne i społeczne uwarunkowania rozwoju polskiej gospodarki żywnościowej po wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej, 2007, nr 23, s. 6-9, tab.
Słowa kluczowe
Konkurencyjność, Produkcja żywności, Przemysł rolno-spożywczy
Competitiveness, Food production, Agri-food industry
Abstrakt
W artykule omówiono sytuację konkurencyjną polskich producentów żywności po przystąpieniu Polski do UE. Zaprezentowano wyniki handlu zagranicznego produktami rolno-spożywczymi w latach 2003-2007. Przedstawiono udział eksportu w produkcji sprzedanej podstawowych działów: rolnictwa za lata 2004-2006 oraz przemysłu spożywczego za lata 2003-2006.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1234-5784
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu