- Autor
- Szczepanik Iwona
- Tytuł
- Konkurencyjność polskich producentów
- Źródło
- Nowe Życie Gospodarcze, (dodatek) - Ekonomiczne i społeczne uwarunkowania rozwoju polskiej gospodarki żywnościowej po wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej, 2007, nr 23, s. 6-9, tab.
- Słowa kluczowe
- Konkurencyjność, Produkcja żywności, Przemysł rolno-spożywczy
Competitiveness, Food production, Agri-food industry - Abstrakt
- W artykule omówiono sytuację konkurencyjną polskich producentów żywności po przystąpieniu Polski do UE. Zaprezentowano wyniki handlu zagranicznego produktami rolno-spożywczymi w latach 2003-2007. Przedstawiono udział eksportu w produkcji sprzedanej podstawowych działów: rolnictwa za lata 2004-2006 oraz przemysłu spożywczego za lata 2003-2006.
- Dostępne w
- Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu - Cytowane przez
- ISSN
- 1234-5784
- Język
- pol