- Autor
- Goszka Witold (Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy)
- Tytuł
- Uwarunkowania innowacyjności przedsiębiorstw sektora rolno-spożywczego
Conditions of Innovativeness of Agri-Food Enterprises - Źródło
- Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 2008, T. 10, z. 3, s. 165-168, tab., bibliogr. 5 poz.
- Słowa kluczowe
- Konkurencyjność przedsiębiorstwa, Innowacyjność przedsiębiorstw, Przemysł rolno-spożywczy, Bariery innowacyjności
Enterprise competitiveness, Enterprise innovation, Agri-food industry, Innovativenesss barriers - Uwagi
- streszcz., summ.
- Abstrakt
- Omówiono problematykę innowacyjności przedsiębiorstwa na przykładzie Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej z województwa wielkopolskiego. Dokonano oceny bieżącego potencjału innowacyjnego przedsiębiorstwa, a także wskazano cele, nakłady i efekty działalności innowacyjnej oraz zidentyfikowano główne bariery innowacyjności. (abstrakt oryginalny)
This article describes the subject of innovation on the base of agri-food enterprise. There are presented: A evaluation of innovative potential, goals, costs and effects of and the obstacles in the innovative performance o the choosen enterprise. (original abstract) - Dostępne w
- Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu - Bibliografia
- Bogdanienko J. (red.) 2004: Innowacyjność przedsiębiorstw. TNOiK Dom organizatora. Toruń.
- Janasz W. (red.) 2002: Innowacje w modelach przedsiębiorstw. Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego. Szczecin.
- Marciniak S. 1997: Innowacje i rozwój gospodarczy. Ośrodek Nauk Społecznych Politechniki Warszawskiej, Warszawa.
- Osęka J. 1985: Innowacyjność przedsiębiorstw. Ekonomiczne i organizacyjne determinanty. Państwowe Wydawnictwo Naukowe. Warszawa.
- Strużycki M. (red) 2006: Innowacyjność w teorii i praktyce. Szkoła Główna Handlowa, Warszawa.
- Cytowane przez
- ISSN
- 1508-3535
- Język
- pol