BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Mazurek-Łopacińska Krystyna
Tytuł
Strefy nasycenia w spożyciu artykułów żywnościowych w Polsce w latach 1973-1989
The Area of Saturation in Food Stuff Consumption in 1973-1989
Źródło
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu, 1992, nr 635, s. 45-57
Tytuł własny numeru
Rynek i konsumpcja
Słowa kluczowe
Konsumpcja, Konsumpcja indywidualna, Konsumpcja żywności, Model żywienia, Modelowanie konsumpcji, Poziom konsumpcji
Consumption, Individual consumption, Food consumption, Feeding model, Modeling consumption, Consumption level
Uwagi
summ.
Abstrakt
Przedmiotem opracowania jest badanie rozwoju spożycia żywności w latach 1973-1989, w przekroju grup dochodowych gospodarstw domowych i ustalenie "stref nasycenia" w artykuły żywnościowe.

In this paper the levels area saturated with food products in the main groups of households weve analized on the basis of asymptote of the log-hyperbolic model. It shows the results of comparing the levels of saturation with food products with the target ratis models. The degrees what the households reached the established leves of saturation with food stuff were estimated for period 1973-1989. (original abstract)
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0324-8445
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu