- Autor
- Kociszewska Irena
- Tytuł
- Rozwój rolnictwa ekologicznego w Polsce jako szansa wejścia na rynek żywności ekologicznej w krajach Unii Europejskiej
- Źródło
- Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu, 1996, nr 724, s. 180-183, załącznik, bibliogr. 2 poz.
- Tytuł własny numeru
- Ekonomiczne aspekty transformacji gospodarczej w Polsce
- Słowa kluczowe
- Rolnictwo ekologiczne, Żywność ekologiczna, Integracja rolnictwa Polski z UE, Materiały konferencyjne, Rozwój rolnictwa
Ecological agriculture, Organic food, Integration of Polish agriculture with the EU, Conference materials, Agriculture development - Abstrakt
- Omówiono rozwój rolnictwa ekologicznego pod kątem wejścia na rynek żywności ekologicznej w Unii Europejskiej.
- Dostępne w
- Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu - Bibliografia
- Brui P.: Potencjalny rynek dla żywności ekologicznej produkowanej w Polsce w krajach UE [w:] Ekologiczne i integrowane rolnictwo w Polsce, red. naukowa A. Radecki, A. Bednarek, B. Zawadzki, J. Łabętowicz, Raport 1995 r. Fundacja 'Rozwój SGGW', Warszawa 1995.
- Ekologiczne i integrowane rolnictwo w Polsce, red. naukowa A. Radecki, A. Bednarek, B. Zawadzki, J. Łabętowicz, Raport 1995 r. Fundacja "Rozwój SGGW", Warszawa 1995.
- Cytowane przez
- ISSN
- 0324-8445
- Język
- pol