- Autor
- Jąder Karolina (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu)
- Tytuł
- Znajomość preferencji konsumentów czynnikiem zwiększającym konkurencyjność produktów na rynku warzyw
Recognition of Consumers Preferencies as the Increase Factor of Products Competitiveness on the Vegetables Market - Źródło
- Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 2008, T. 10, z. 4, s. 145-148, tab., rys., bibliogr. 3 poz.
- Słowa kluczowe
- Warzywa, Mierniki konkurencyjności, Preferencje konsumenta
Vegetables, Measuring competitiveness, Consumer preferences - Uwagi
- streszcz., summ.
- Abstrakt
- Zbadanie potrzeb i zachowań konsumentów ma duże znaczenie przy budowaniu przewagi rynkowej i większej konkurencyjności podmiotów gospodarczych. W opracowaniu przedstawiono wyniki badań przeprowadzonych wśród wybranej grupy mieszkańców miasta Poznania. Badanie miało na celu poznanie preferencji konsumentów dotyczących kupowanych warzyw. (abstrakt oryginalny)
Researches on consumers behaviours has a big significance to the development of a market advantage. In this paper there were shown the results of researches, which have been carried out among inhabitants of Poznań, The aim of this research was to recoquire the consumers preferences and behaviours concerning the chooses of the vegetables. (original abstract) - Dostępne w
- Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu - Bibliografia
- Jąder K. 2006: Uwarunkowania konkurencyjności produktów regionalnych w ofercie artykułów spożywczych. Agrobiznes. Konkurencja w agrobiznesie - jej uwarunkowania i następstwa, t. 1, red. Urban S., Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu, s. 341-347.
- Kędzior Z., Ptasińska J. 2005: Systemy jakości w przemyśle spożywczym. Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie, nr 678.
- Plichta G. 2002: Oczekiwana jakość usługi handlowej jako przesłanka lokalizacji zakupów. Zeszyty Naukowe Akademii Ekonomicznej w Krakowie, nr 586, s. 157-169.
- Cytowane przez
- ISSN
- 1508-3535
- Język
- pol