BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Oszczygieł August (Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie)
Tytuł
Czynniki wpływające na konkurencyjność produkcji bydła mięsnego
The Factors Influencing on the of Beef Production Competitiveness
Źródło
Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 2008, T. 10, z. 4, s. 294-297, bibliogr. 5 poz.
Słowa kluczowe
Mięso wołowe, Konkurencyjność, Hodowla zwierząt
Beef meat, Competitiveness, Animal husbandry
Uwagi
streszcz., summ.
Abstrakt
Przedstawiono uwarunkowania produkcji bydła mięsnego w Polsce oraz możliwości jego zwiększenia. Produkcja bydła mięsnego może być rozwijana w gospodarstwach, które zrezygnują z chowu bydła mlecznego. (abstrakt oryginalny)

The paper aims to analyze the production of beef production in Poland as well as its competitiveness. The beef production could replace the dairs production in Poland. (original abstract)
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Bibliografia
Pokaż
  1. Brzozowski A. 1989: Możliwość wykorzystania pastwiska w żywieniu młodego bydła. Przegl. Hod., 6.
  2. Dobicki A. 1996: Hodowla bydła mięsnego w Sudetach. Wydanie AR, Wrocław.
  3. Jasiorowski H., Przysucha T. 2005: Poradnik producenta żywca wołowego. Warszawa.
  4. Wajda S. 2006: Możliwości wzrostu produkcji i poprawy jakości wołowiny. Gospodarka Mięsna, 12.
  5. Zjalic M., Dimitriadou A., Rosati A. 2006: Produkcja wołowiny w krajach Unii Europejskiej oraz reforma Wspólnej Polityki Rolnej (CAP). Przegląd Hodowlany, 6.
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1508-3535
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu