BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Masłowski Andrzej (IRWiK)
Tytuł
Uwarunkowania rentowności przedsiębiorstw gastronomicznych
Źródło
Handel Wewnętrzny, 1996, nr 5-6, s. 42-46
Słowa kluczowe
Placówki gastronomiczne, Przedsiębiorstwo handlowe, Analiza porównawcza przedsiębiorstw
Catering establishments, Commercial enterprises, Comparative analysis of enterprise
Abstrakt
Regres popytu na usługi gastronomiczne autor wyjaśnia zestawieniem dynamiki cen żywności w sieci handlowej i w placówkach gastronomicznych w latach 1990-1995. Następnie analizuje koszty, rentowność i zyskowność przedsiębiorstw gastronomicznych i przedsiębiorstw handlowych w 1994 r.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0438-5403
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu