BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Rawski Janusz
Tytuł
Ogólne zasady redagowania normy zakładowej
Źródło
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego, 2012, vol. 2(2), s. 46-47
Polish Journal of Food Engineering
Słowa kluczowe
Normalizacja, Przedsiębiorstwo
Normalization, Enterprises
Uwagi
streszcz., summ.
Abstrakt
Każda reguła powszechnie przyjęta staje się normą. Norma, zwyczajowo oznaczająca normę techniczną, jest dokumentem techniczno-prawnym określającym wymagania jakościowe lub ilościowe odnośnie do przedmiotu, przyjętym na zasadzie consensusu i zatwierdzonym przez upoważnioną jednostkę organizacyjną, ustalającym zasady, wytyczne, względnie charakterystyki dla różnych rodzajów działalności lub ich wyników, do powszechnego i wielokrotnego stosowania. (fragment tekstu)
Pełny tekst
Pokaż
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
2084-9494
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu