- Autor
- Rawski Janusz
- Tytuł
- Ogólne zasady redagowania normy zakładowej
- Źródło
- Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego, 2012, vol. 2(2), s. 46-47
Polish Journal of Food Engineering - Słowa kluczowe
- Normalizacja, Przedsiębiorstwo
Normalization, Enterprises - Uwagi
- streszcz., summ.
- Abstrakt
- Każda reguła powszechnie przyjęta staje się normą. Norma, zwyczajowo oznaczająca normę techniczną, jest dokumentem techniczno-prawnym określającym wymagania jakościowe lub ilościowe odnośnie do przedmiotu, przyjętym na zasadzie consensusu i zatwierdzonym przez upoważnioną jednostkę organizacyjną, ustalającym zasady, wytyczne, względnie charakterystyki dla różnych rodzajów działalności lub ich wyników, do powszechnego i wielokrotnego stosowania. (fragment tekstu)
- Pełny tekst
- Pokaż
- Cytowane przez
- ISSN
- 2084-9494
- Język
- pol