BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Grębowiec Mariusz (Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie)
Tytuł
Zachowania nabywcze konsumentów na rynku usług bankowych w świetle badań
Purchasing Behavior of Consumers on Banking Service Market in the Light of Research
Źródło
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2013, nr 305, s. 195-206, tab., rys., bibliogr. 5 poz.
Research Papers of Wrocław University of Economics
Tytuł własny numeru
Ekonomia
Słowa kluczowe
Konsument, Banki, Usługi bankowe, Zachowania konsumenta
Consumer, Banks, Banking services, Consumer behaviour
Uwagi
streszcz., summ.
Abstrakt
Opracowanie podejmuje zagadnienie zachowań konsumenckich na rynku usług bankowych. Problematyka ta jest szczególnie istotna ze względu na coraz większe zmiany zachodzące na tym rynku. Zrealizowane badania umożliwiły określenie mechanizmów i czynników wpływających na zachowania nabywcze na rynku usług bankowych, jak również ukazanie najczęściej wykorzystywanych produktów banku.(abstrakt oryginalny)

The paper discusses theoretical issues of consumer behavior on banking service market. The problem is especially important because of more and more changes taking place there. Conducted research let determine the mechanisms and factors influencing purchasing behavior of banking service market as well as show the most often used products of a bank.(original abstract)
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Bibliografia
Pokaż
  1. Kieżel E. (red) (2000), Rynkowe zachowania konsumentów, Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, Katowice.
  2. Ranking banków detalicznych, http://www.bankier.pl, z dnia 02.03.2012.
  3. Rudnicki L. (1996), Zachowania konsumentów na rynku, AE, Kraków.
  4. Rudnicki L. (2000), Zachowanie konsumentów na rynku, PWE, Warszawa.
  5. Smyczek S., Sowa I. (2003), Modele rynkowych zachowań konsumentów, WSZMiJO, Katowice.
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1899-3192
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu