- Autor
- Mierzejewska Sylwia (Politechnika Koszalińska)
- Tytuł
- Normalizacja zakładowa
Factory Normalization - Źródło
- Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego, 2014, vol. 1(9), s. 41-42, bibliogr. 3 poz.
Polish Journal of Food Engineering - Słowa kluczowe
- Normalizacja
Normalization - Uwagi
- streszcz., summ.
- Abstrakt
- Z każdej strony zalewani jesteśmy dużą ilością nowych rozporządzeń, norm europejskich, międzynarodowych i krajowych. W tym wszystkim rodzi się pytanie, gdzie podziała się normalizacja branżowa, nie mówiąc już o normalizacji zakładowej? W artykule opisano normalizację zakładową, cel jej prowadzenia oraz oczekiwane korzyści wynikające z posługiwania się normami zakładowymi. (abstrakt oryginalny)
From each side we are inundated with plenty of new regulations, European, international and national standards. In all this is a question, where is branch normalization and also where is the normalization in the factory? This article describes normalization in the factory, the purpose of the using and expected benefits results from applying of the plant standards. (original abstract) - Pełny tekst
- Pokaż
- Bibliografia
- Schweitzer T., 2012. Normalizacja. Polski Komitet Normalizacyjny. ISBN 978-83-266-9555-1.
- Kionka H., 2000. Poradnik normalizatora zakładowego. Biuro Polskiego Komitetu Normalizacyjnego. ISBN 83-86629-84-3.
- Ustawa z 12 września 2002 r. o normalizacji (Dz. U. z 2002 r., Nr 169 poz. 1386 z późn. zm.).
- Cytowane przez
- ISSN
- 2084-9494
- Język
- pol