BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Mierzejewska Sylwia (Politechnika Koszalińska)
Tytuł
Normalizacja zakładowa
Factory Normalization
Źródło
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego, 2014, vol. 1(9), s. 41-42, bibliogr. 3 poz.
Polish Journal of Food Engineering
Słowa kluczowe
Normalizacja
Normalization
Uwagi
streszcz., summ.
Abstrakt
Z każdej strony zalewani jesteśmy dużą ilością nowych rozporządzeń, norm europejskich, międzynarodowych i krajowych. W tym wszystkim rodzi się pytanie, gdzie podziała się normalizacja branżowa, nie mówiąc już o normalizacji zakładowej? W artykule opisano normalizację zakładową, cel jej prowadzenia oraz oczekiwane korzyści wynikające z posługiwania się normami zakładowymi. (abstrakt oryginalny)

From each side we are inundated with plenty of new regulations, European, international and national standards. In all this is a question, where is branch normalization and also where is the normalization in the factory? This article describes normalization in the factory, the purpose of the using and expected benefits results from applying of the plant standards. (original abstract)
Pełny tekst
Pokaż
Bibliografia
Pokaż
  1. Schweitzer T., 2012. Normalizacja. Polski Komitet Normalizacyjny. ISBN 978-83-266-9555-1.
  2. Kionka H., 2000. Poradnik normalizatora zakładowego. Biuro Polskiego Komitetu Normalizacyjnego. ISBN 83-86629-84-3.
  3. Ustawa z 12 września 2002 r. o normalizacji (Dz. U. z 2002 r., Nr 169 poz. 1386 z późn. zm.).
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
2084-9494
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu