BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Majchrzak Katarzyna
Tytuł
Koniunktura w handlu : II kwartał 2005
Business Activity in Trade : 2nd Quarter of 2005
Źródło
Koniunktura w handlu. Prace i Materiały Instytutu Rozwoju Gospodarczego SGH, 2005, nr 46, 34 s., wykr., tab.
Słowa kluczowe
Przedsiębiorstwo handlowe, Zapasy, Ceny towarów, Zatrudnienie w przedsiębiorstwie
Commercial enterprises, Inventories, Commodity price, Employment in the enterprise
Uwagi
streszcz., summ.
Abstrakt
W II kwartale odnotowujemy ujemne saldo odpowiedzi na pytanie dotyczące zmiany ogólnej sytuacji przedsiębiorstw handlowych. Saldo to w ujęciu ważonym wyniosło -1,0. Na zanotowane w obecnym kwartale saldo złożyły się odpowiedzi 264 przedsiębiorstw o następującym rozkładzie: 21,1% respondentów uznało, że w II kwartale 2005 r. w stosunku do I kwartału 2005 r. ich sytuacja się poprawiła, 56,8% ankietowanych nie uchwyciło żadnych zmian w tym zakresie, natomiast 22,1% przedsiębiorstw odnotowało jej pogorszenie. (fragment tekstu)

In the second quarter of 2005 we have reported a negative balance of responses to the question concerning the overall standing of trading enterprises. The weighted balance stood at -1.0 and was computed based on responses received from 264 enterprises. The distribution of responses was as follows: 21.1% of the respondents were of the opinion that their situation in the second quarter of 2005 improved as compared with the first quarter of 2005; 56.8% of the surveyed enterprises perceived no difference; and 22.1% of them reported a deterioration in their situation. (fragment of text)
Dostępne w
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1428-3212
0866-9503
Język
pol, eng
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu