BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Piekut-Brodzka Danuta
Tytuł
System świadczeń rodzinnych w Polsce i dotychczasowe kierunki jego rozwoju
System of family allowance in Poland and the hitherto direction of its development
Źródło
Monografie i Opracowania / Szkoła Główna Planowania i Statystyki, 1988, nr 278-2, s. 698-715, tabl.,bibliogr. 49
Tytuł własny numeru
Raporty końcowe z badań w latach 1981-1985 Cz.2 Raporty kierowników grup tematycznych
Słowa kluczowe
Świadczenia socjalne, Płodność, Opieka nad dzieckiem, Zasiłki rodzinne
Social benefits, Fertility, Childcare, Family benefits
Uwagi
streszcz.
Abstrakt
Celem badania było dokonanie charakterystyki dotychczasowego stanu rodzinnych świadczeń społecznych, ich genezy, kierunków rozwoju oraz nakreślenie propozycji zmian tych świadczeń na tle procesu reprodukcji ludności. (fragment tekstu)
Dostępne w
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Bibliografia
Pokaż
  1. Dziennik Ustaw 19 r., nr 27, Poz.183
  2. Dziennik Ustaw 1972 r., nr 27, Poz.190.
  3. Dziennik Ustaw 1974 r., nr 24, Poz.14
  4. Dziennik Ustaw 1974 r. nr 24, Poz14
  5. Dziennik Ustaw 1982 nr 40, Poz.26
  6. Dziennik Ustaw 1948 nr 27, Poz.18
  7. Dziennik Ustaw 1951 r., nr 12, Poz.9
  8. Dziennik Ustaw 1974 r. nr 24, Poz. poz. 141
  9. Dziennik Ustaw z 1957 r. nr 27, poz. 12
  10. Dziennik Ustaw z 1974 r.t nr 21, poz. 127
  11. Monitor Polski z 197 r., nr 44, poz. 352
  12. Biuletyn CRZZ 1955 r., nr 7, dział A, poz. 12
  13. Biuletyn CRZZ" 1974, nr 2,
  14. Dziennik Ustaw 1924 r., nr 65, poz. 63
  15. Dziennik Ustaw 1946 r., nr 4, Poz. 28
  16. Dziennik Ustaw 1948 r., nr 4, poz. 31; Dziennik Ustaw 1953 r., nr 8, poz . 24
  17. Dziennik Ustaw 1974 r., nr 47, poz. 28
  18. Dziennik Ustaw 1982 r., nr 40, poz.26
  19. Dziennik Ustaw 1983, nr 5, poz. 3
  20. Dziennik Ustaw nr 42, 1963 r. poz. 23
  21. Dziennik Ustaw 1981 r., nr t. poz. 97
  22. Dziennik Ustaw 1946r.,nr4, Poz. 28
  23. Jończyk J., Ochrona pracy kobiet i młodocianych w polskim przemyśle w latach 1918-1939, Warszawa 1961 r.
  24. Konwencja MOP, nr 4, z 1919
  25. Monitor Polski 1955 r., nr 127, poz. 1628; Monitor Polski 1956 r. , nr 68, poz.84
  26. Monitor Polski 1978 r. nr 15, poz. 4
  27. Wyszyński W., Powszechna akcja wyprawkowa dla niemowląt w Polsce "Praca i Opieka Społeczna" 1949, z. 3
  28. Monitor Polski 1982 r., nr 2V poz. 27
  29. Decyzja Prezydium Rządu z dnia 6 października 1980 r
  30. Zarządzenie PKO, nr 23-8/VlII w sprawie udzielania przez PKO kredytu młodym małżeństwom na zakup artykułów przemysłowych przeznaczonych do wyposażenia wnętrz mieszkalnych oraz decyzja nr 37/75 Prezydium Rządu. 38/ Decyzja Prezydium Rządu z dnia 6 października 1980 r.
  31. Monitor Polski 1982 r.,nr 5, poz, 27.
  32. Monitor Polski 1976 r.,nr 10, poz. 153.
  33. Monitor Polski 1980 r., nr 24, poz. 133
  34. Monitor Polski 1982 r., nr 5. poz. 27
  35. Monitor Polski 1983 r. nr 26, poz. 140
  36. Dziennik Ustaw 1974 r., nr 27, poz. 159
  37. Okólnik ZUS, nr 1, z 1977 r.
  38. Dziennik Ustaw 1980r., nr 21, poz. 78
  39. Dziennik Ustaw 1982r., nr 33. poz. 219
  40. Monitor Polski 1968r., nr 24. poz. 154
  41. Monitor Polski 1972 r., nr 5. Poz.26
  42. Monitor Polski 1973 r. , nr 10, poz. 5.
  43. Monitor Polski 1972r. n 5, Poz. 27
  44. Dziennik Ustaw 1972 r. nr 47, Poz. 280
  45. Monitor Polski 1957r. nr 70, Poz. 43
  46. Monitor Polski 1971 r.,nr25, Poz. 15
  47. Dziennik Ustaw 1973 r., nr 53,Poz. 26
  48. Monitor Polski 1955 r., nr 124, poz. 1614.
  49. Dziennik Ustaw 1981 r., nr 21, Poz. 10.
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0239-9105
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu