BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Szreder Jarosław (Wyższa Hanzeatycka Szkoła Zarządzania w Słupsku)
Tytuł
Ocena ofert inwestycyjnych na rynku nieruchomości wakacyjnych w Polsce
Evaluation of the Investment Offers in the Holiday Real Estate Sector in Poland
Źródło
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego. Studia i Prace Wydziału Nauk Ekonomicznych i Zarządzania, 2014, nr 36 T.1, s. 423-435, tab., bibliogr. 17 poz.
Tytuł własny numeru
Metody ilościowe w ekonomii
Słowa kluczowe
Rynek nieruchomości, Nieruchomości turystyczne, Inwestycje
Real estate market, Touristic real estates, Investment
Uwagi
streszcz., summ.
Abstrakt
W artykule scharakteryzowano w sposób syntetyczny segment rynku nieruchomości w postaci mieszkań, apartamentów i domów wakacyjnych w Polsce. Na podstawie przeprowadzonych analiz dokonano oceny ilościowej i jakościowej dostępnych ofert inwestycyjnych w badanym segmencie rynku. Celem analizy jest ukazanie specyficznych cech rynku nieruchomości wakacyjnych oraz syntetyczne scharakteryzowanie ofert inwestycyjnych dostępnych na rynku polskim. Końcowym efektem przeprowadzonych badań jest przedstawienie warunków, które powinny być spełnione przez dewelopera, aby stworzyć atrakcyjną ofertę inwestycyjną w tym segmencie rynku nieruchomości. (abstrakt oryginalny)

The article describes in a synthetic manner a segment of the real estate market in Poland including fl ats, apartments and holiday houses. Based on the analysis conducted it provides quantitative and qualitative evaluation of the available investment offers in this segment of the market. The purpose of this article is to present synthetic characterization of investment offers available on the Polish real estate market and to outline specific features of that market segment. The article concludes by outlining conditions that should be fulfilled by the developer to create an attractive investment opportunity in this segment of the real estate market. (original abstract)
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Szczecińskiego
Pełny tekst
Pokaż
Bibliografia
Pokaż
  1. Adamska A., Fierla A. (2010), Inwestowanie wybrane zagadnienia, Wydawnictwo SGH, Warszawa.
  2. Halligan B., Shah D. (2010), Inbound Marketing, Wydawnictwo One Press, Warszawa.
  3. Inwestycje na rynku nieruchomości (2004), red. H. Henzel, Wydawnictwo AE, Katowice.
  4. Kucharska-Stasiak E. (2006), Nieruchomość w gospodarce rynkowej, PWN, Warszawa.
  5. Lunney J.O. (2010), Strategie ochrony aktywów, Oficyna Wolters Kluwer, Kraków.
  6. Mondrzewski P. (2008), Google Adwords w praktyce - skuteczna reklama w Internecie, PWN, Warszawa.
  7. Muturi S., Zduńczyk R. (2009), Wolność finansowa dzięki inwestowaniu w nieruchomości, Wydawnictwo Emka, Warszawa.
  8. Raport Reas Nieruchomości (2011), Rynek mieszkań wakacyjnych w Polsce, Warszawa.
  9. www.condohotels.pl (30.11.2013).
  10. www.emmerson.pl (31.01.2014).
  11. www.inwestycjewkurortach.pl (30.11.2013).
  12. www.kompasinwestycji.pl (30.11.2013).
  13. www.pb.pl (28.01.2014).
  14. www.reas.pl (28.01.2014).
  15. www.rednetconsulting.pl (28.01.2014).
  16. www.rp.pl (25.04.2014).
  17. www.zdrojowainvest.pl (30.11.2013).
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
2080-4881
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu