BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Piwowar Arkadiusz (Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu)
Tytuł
Przestrzenne zróżnicowanie skupu produktów rolnych w Polsce
Spatial Diversification of Procurement of Agricultural Products in Poland
Źródło
Roczniki Nauk Rolniczych. Seria G, Ekonomika Rolnictwa, 2008, t. 95, z. 2, s. 89-96, tab., rys., bibliogr. 10 poz.
Annals of Agricultural Science. Series G, Economy
Słowa kluczowe
Ceny skupu, Zróżnicowanie regionalne, Produkty rolne
Purchase prices, Regional diversity, Agricultural products
Uwagi
streszcz., summ.
Abstrakt
W artykule przedstawiono regionalne zróżnicowanie skupu produktów rolnych w Polsce w latach 2002-2006. Informacje zaprezentowano w ujęciu ilościowym i wartościowym, w układzie regionalnym i wojewódzkim. (abstrakt oryginalny)

The article describes spatial diversification of farm produce purchase in Poland in the 2002-2006 years. The informations were presented in quantification and valuable grasp, in regional and administrative system. (original abstract)
Pełny tekst
Pokaż
Bibliografia
Pokaż
  1. Kapusta F. 2003: Teoria agrobiznesu. Wydawnictwo AE we Wrocławiu.
  2. Kawa M., Woźniak M. 2004: Miejsce spółdzielczości w rozwoju obszarów wiejskich. [W:] Możliwości i bariery rozwoju działalności gospodarczej w obszarach wiejskich. Uniwersytet Rzeszowski, Rzeszów.
  3. Mały Rocznik Statystyczny. 2007: GUS, Warszawa.
  4. Poczta W., Pawlak K., Kiryluk-Dryjska E., Siemiński P. 2007: Perspektywy polskich gospodarstw rolnych w europejskim modelu rolnictwa. Rocz. Nauk. SERiA, t. IX, z. 2.
  5. Piwowar A. 2008: Rynek ziemniaka. [W:] Wybrane rynki branżowe producentów rolno-spożywczych (red. S. Urban). Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu.
  6. Rocznik Statystyczny Rolnictwa i Obszarów Wiejskich. 2005, 2006: GUS, Warszawa.
  7. Rolnictwo w 2006 r. 2007: GUS, Warszawa.
  8. Skup i ceny produktów rolnych w 2006 r. 2007: GUS, Warszawa.
  9. Stępień S. 2007: Powiązania przemysłu mięsnego z produkcją żywca wieprzowego w Wielkopolsce. Rocz. Nauk. SERiA, t. IX, z. 3.
  10. Urban S., Szlachta K. 2000: Ekonomika i organizacja handlu żywnością. Wydawnictwo AE we Wrocławiu.
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0080-3715
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu