BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Flak Olaf (Akademia Ekonomiczna im. Karola Adamieckiego w Katowicach), Pyszka Adrian (Akademia Ekonomiczna im. Karola Adamieckiego w Katowicach)
Tytuł
Human Side of Learning - To Play or Not to Play
Źródło
Journal of Intercultural Management, 2010, vol. 2, nr 1, s. 23-35, rys., tab., bibliogr. 16 poz.
Słowa kluczowe
Uczenie się, Proces uczenia się, Kształcenie dorosłych
Studying, Learning process, Adult education
Uwagi
summ.
Abstrakt
The paper consists of basics characteristic of adults' learning process and a comparison between playing and not-playing during the process. The authors tries to show the difference in effectiveness when training in these two ways. There are also some examples of training styles in different companies. (original abstract)
Bibliografia
Pokaż
  1. Bisoux T., 2007, May/June. B-Schools Got Game. BizEd. AACSB International, pp. 38-43.
  2. Eitington J.E., 1996. The Winning Trainer, Houston: Gulf Publishing Company.
  3. Erkut E., 2000. Transactions on Education. INFORMS, Vol. 1, No. 1.
  4. Dryden G., Vos J., 2000. Rewolucja w uczeniu. Poznań: Wydawnictwo Moderski i S-ka Sp. z o.o.
  5. Flak O., 2003. Prowadzenie szkoleń pracowniczych. Avaiable at: www.pracuj.pl.
  6. HR Focus, 2007, July. How Employees Can Play to Win at Learning. Institute of Management and Administration, pp. 5-8.
  7. Jolles R.L., 2005. Jak prowadzić seminaria i warsztaty, Gliwice: One Press.
  8. Kolb A.Y., Kolb D.A., 2005. Learning Styles and Learning Spaces: Enhancing Experiential Learning in Higher Education. Academy of Management Learning & Education, Vol. 4, No. 2, pp. 195-196.
  9. Luenberger D.G., 2006. Information science. New Jersey: Princeton University Press.
  10. McConnon A., 2007, June 14. IBM's Management Games. No fooling around: Big Blue is promoting a video game that could change the way companies develop leaders and manage projects. BusinessWeek.
  11. Minocha H., 2006. Learning strategies: blended instruction. Avaiable at: www.clomedia.com.
  12. O'Connor J., Seymour J., 1998. NLP. Szkolenie menedżerów i trenerów metodą programowania neurolingwistycznego. Poznań: Zysk i S-ka Wydawnictwo s.c.
  13. O'Rourke J.S., 2007. Management Communication. Pearson Education, Inc., Upper Saddle River.
  14. Statt D.A., 2000. Using psychology in management training. London and Philadelphia: Routledge.
  15. Szczepanik R., 2006. Budowanie zespołu. Organizacja szkoleń outdoor i wypraw incentive. Poradnik dla menedżera personalnego. Gliwice: OnePress.
  16. Wilson H.C., 2000. Emergency response preparedness: small group training. Disaster Prevention and Management. MCB University Press, Vol. 9, No. 2, pp. 105-116.
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
2080-0150
Język
eng
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu