- Autor
- Jaworska Danuta (Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie)
- Tytuł
- Informacja o podręczniku Żywność pochodzenia zwierzęcego - wybrane zagadnienia z przetwórstwa i oceny jakościowej pod redakcją Danuty Jaworskiej
- Źródło
- Nauki Inżynierskie i Technologie / Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu, 2015, nr 4 (19), s. 107-108
Engineering Sciences and Technologies / Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu - Słowa kluczowe
- Recenzja
Review - Abstrakt
- Niniejszy podręcznik przeznaczony jest głównie dla studentów studiujących kierunki gastronomia i hotelarstwo, żywienie człowieka, dietetyka oraz studentów kierunku towaroznawstwo. Podręcznik zawiera charakterystykę surowców oraz procesów przetwarzania głównych grup żywności pochodzenia zwierzęcego. Każda z grup tematycznych zawiera podstawowe zagadnienia teoretyczne uwzględniające wpływ jakości surowca i jego przetwarzania na aspekty wartości odżywczej i jakość końcową wyrobu. Ponadto wybrane tematy wzbogacone zostały o zagadnienia praktyczne - część doświadczalną, umożliwiającą praktyczne zapoznanie studentów z przedstawianą problematyką.(fragment tekstu)
- Dostępne w
- Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu - Pełny tekst
- Pokaż
- Cytowane przez
- ISSN
- 2080-5985
- Język
- pol
- URI / DOI
- http://dx.doi.org/10.15611/nit.2015.4.08