- Autor
- Adamowicz Elżbieta (Szkoła Główna Handlowa w Warszawie), Walczyk Konrad (Szkoła Główna Handlowa w Warszawie)
- Tytuł
- Koniunktura w przemyśle : marzec 2016
- Źródło
- Koniunktura w przemyśle. Prace i Materiały Instytutu Rozwoju Gospodarczego SGH, 2016, nr 330, 25 s., wykr.
- Słowa kluczowe
- Przemysł przetwórczy, Produkcja, Zatrudnienie w przedsiębiorstwie, Zapasy
Processing industry, Production, Employment in the enterprise, Inventories - Uwagi
- streszcz., summ.
- Abstrakt
- Wartość ogólnego wskaźnika koniunktury zwiększyła się w skali miesiąca o 7,9 pkt. Jego obecna wartość jest dodatnia; wynosi +2,4 pkt. Jest wyższa od wartości sprzed roku o 0,1 pkt. W sektorze prywatnym wartość wskaźnika koniunktury zwiększyła się w ciągu miesiąca o 8,3 pkt. do poziomu +2,1 pkt. Jest to wartość niższa niż przed rokiem o 1,1 pkt. W sektorze publicznym wartość wskaźnika zwiększyła się o 5,8 pkt. do poziomu +6,5 pkt. Jest wyższa od wartości sprzed roku o 12,4 pkt. (fragment tekstu)
In March 2016 the industrial confidence indicator (ICI) increased by 7.9 points to +2.4 pts. It is 0.1 pts down from the March 2015 year figure. The indicator calculated for private firms grew by 8.3 pts to +2.1 pts. It is lower than a year earlier by 1.1 points. The indicator calculated for public enterprises rose by 5.8 pts to +6.5 pts, the figure higher by 12.4 pts than the March 2015 one. Business situation improved the most in manufacture of consumer durables, the Śląskie Voivodeship and firms employing more than 500 persons. Seasonal recovery have finally come. Firms report production, orders and employment to grow. Finished goods inventories declined. The indictor and the balances are now much higher than a month ago, but some of them are still negative. They are also up from the respective year 2015 figures, however, the yearly changes are only minor. Firms are modestly optimistic about their business prospects. Seasonal factors are expected to be positive for the next several months. Hence, business situation is expected to continue improving. (original abstract) - Dostępne w
- Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
- Pełny tekst
- Pokaż
- Cytowane przez
- ISSN
- 2392-3687
0866-9503 - Język
- pol