BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Diakun Jarosław (Politechnika Koszalińska)
Tytuł
Rozprawa - suita - o projektowaniu
Treatise - suite - on design
Źródło
Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego, 2016, vol. 2(18), s. 5-14, rys., bibliogr. 5 poz.
Polish Journal of Food Engineering
Słowa kluczowe
Proces projektowania, Produkcja
Design process, Production
Uwagi
streszcz., summ.
Abstrakt
Artykuł obejmuje rozważania o projektowaniu w cyklu wytwarzania i budowania obiektów oraz roli projektanta, jako formie informatycznej działalności inżynierskiej. (abstrakt oryginalny)

The article includes a discussion about design in a cycle of manufacturing and building of objects and the role of the designer as an information engineer. (original abstract)
Pełny tekst
Pokaż
Bibliografia
Pokaż
  1. Behrens, W., Hawranek, P.M. (1991). Manuals for the Prepration of Industrial Feasibility Studies. Copyright United Nations Industrial Development Organization, UNIDO, Vienna. (Wydanie Polskie, Poradnik przygotowania przemysłowych, studiów freasibility. Wydawnictwo UNIDO, Warszawa, 2003). ISBN 92-1-106269-1.
  2. Bloom, H. (1956). Taxonomy of educational objectives. Cognitive domain. New York, Toronto: Longmans, Green.
  3. Daun, H. (1994). Podstawy naukowe projektowania asortymentowego. Materiały konferencyjne polsko - amerykańskiej szkoły letniej "Food Product Developement", Wydawnictwo Akademia Rolnicza Poznań.
  4. Dłużewski, M. (1987). Zarys projektowania zakładów przemysłu spożywczego. Wydawnictwo WNT Warszawa. ISBN 9788320408560.
  5. Tarnowski, W. (1997). Podstawy projektowania technicznego. Wydawnictwo WNT Warszawa. ISBN 83-2042-165-9.
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
2084-9494
Język
pol, eng
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu