BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Olech Elżbieta (University of Agriculture in Krakow), Kuboń Maciej (University of Agriculture in Krakow), Sporysz Maciej (University of Agriculture in Krakow), Doležal Petr (Mendel University in Brno), Havliček Zdenek (Mendel University in Brno)
Tytuł
Behavioural Consumer Preferences in Organic Products Distribution in Małopolska Region
Źródło
Infrastruktura i Ekologia Terenów Wiejskich, 2016, nr IV/2, s. 1473-1482, rys., bibliogr. 14 poz.
Infrastructure and Ecology of Rural Areas
Słowa kluczowe
Produkty ekologiczne, Dystrybucja, Preferencje konsumenta, Zachowania konsumenta
Ecological product, Distribution, Consumer preferences, Consumer behaviour
Uwagi
summ.
Abstrakt
The objective of the paper was to learn about behavioural consumer preferences with regard to organic products distribution on the area of Małopolskie Voivodeship. The research studies covered purposefully selected a 100-person group of respondents. On account of the growing awareness of consumers concerning healthy food, they will even more often reach for organic products. Thus, the process of their distribution should be properly prepared so that the demand for this kind of food is the highest. The investigated respondents use a previously prepared shopping list and carefully read available products while shopping. Majority of them look for loose products. A proper quality of products and form of sale may increase the consumers' interest and consequently their distribution.(original abstract)
Pełny tekst
Pokaż
Bibliografia
Pokaż
  1. Chaisuriyathavikun N., Punnakitikashem P. (2016). A study of factors influencing customers' purchasing behaviours of gold ornaments, Journal of Business and Retail Management Research Vol. 10 Issue 3
  2. Cheng Y. G., Fok W., Fok L. Y. (2016). A study of the factors affecting trust towards organic food in China, Allied Academies International Conference: Proceedings of the Academy for Studies in International Business, Vol. 16(1):1-4.
  3. Grzelak A., Gałązka M. (2009) Związki potrzeb, popytu i konsumpcji żywności - ujęcie teoretyczne, SERiA s. 42-46
  4. Gutkowska K., Ozimek I. (2005) Wybrane aspekty zachowań konsumentów na rynku żywności- kryteria zróżnicowania, (s.24) Warszawa, Wydawnictwo SGGW
  5. Jeleń I., Sawicki P. (2015) Kształtowanie sieci dystrybucji w warunkach zróżnicowanych form sprzedaży towarów, Logistyka - nauka, Nr 2/2015: 301-309
  6. Kuboń M., Kwaśniewski D., Malaga-Toboła U., Tabor S. (2014) Model solutions of distribution logistics with regard to organic products, Agricultural Engineering, 2(150): 77-90.
  7. Mohsen M., Dacko D. (2013). An extension of the benefit segmentation base for the consumption of organic food: A time perspective, Journal of Marketing Management, Vol. 29(15-16): 1701-1728,
  8. Niewęgłowski M., Jabłonka R. (2014). Kanały dystrybucji surowców i produktów żywnościowych gospodarstw ekologicznych w regionie siedleckim, SERiA, Roczniki Naukowe, Tom XVI(2):195-199
  9. Olech E., Kuboń M. (2015). Motywy wyboru produktów ekologicznych przez konsumentów segmentu demograficznego z terenu Małopolski, SERiA, Roczniki Naukowe, Tom XVII(1):164-169
  10. Pawlewicz A., Gotkiewicz W. (2012). Kanały dystrybucji surowców żywnościowych z gospodarstw ekologicznych w województwie Warmińsko-Mazurskim, Logistyka 4/2012:1168
  11. Pilarczyk B., Nestorowicz R. (2010). Marketing ekologicznych produktów żywnościowych, Oficyna, Warszawa, s.171
  12. Thorsøe M. (2015). Maintaining Trust and Credibility in a Continuously Evolving Organic Food System, Journal of Agricultural and Environmental Ethics 28:767-787
  13. Vietoris V., Kozelová D., Mellen M., Chreneková M., Potclan J. E., Fikselová M., Kopkáš P., Horská E. (2016). Analysis of Consumer Preferences at Organic Food Purchase in Romania, Polish Journal of Food And Nutrition Sciences, Vol. 66(2):139-146
  14. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, (2014). Ramowy Plan Działań dla Żywności i Rolnictwa Ekologicznego w Polsce na lata 2014 - 2020 Warszawa
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1732-5587
Język
eng
URI / DOI
http://dx.medra.org/10.14597/infraeco.2016.4.2.109
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu