BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Chojnowska Ewa (Human Power)
Tytuł
Triada efektywności : wpływ aktywności fizycznej, snu i zdrowego żywienia na efektywność w pracy
Źródło
Personel i Zarządzanie, 2017, nr 7, s. 21-25
Słowa kluczowe
Efektywność pracy, Kultura fizyczna, Zdrowa żywność
Work effectiveness, Physical culture, Health food
Abstrakt
To, jak się czujemy na poziomie fizycznym, w dużej mierze determinuje naszą efektywność podczas wykonywania poszczególnych zadań w ciągu dnia. Nie mamy jednak wystarczającej wiedzy i świadomości na temat tego, jak nasze ciało decyduje o liczbie i jakości tych zadań, dlaczego ruch ma kluczowe znaczenie dla sprawności naszych procesów poznawczych, jak skutecznie modyfikować nawyki żywieniowe, aby wspierały nas w realizowaniu codziennych wyzwań zawodowych i na ile pracownik, który śpi mniej niż 6 godzin na dobę, będzie w stanie pracować na 100 proc. Swoich możliwości. (fragment tekstu)
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1641-0793
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu