BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Drozd Radosław (Politechnika Gdańska), Kisielewski Marcin Jan (Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku)
Tytuł
Usprawnienie procesu produkcyjnego - case study
Improvement of the Production Process - Case Study
Źródło
Gospodarka Materiałowa i Logistyka, 2017, nr 3, s. 32-39, tab., rys., bibliogr. 7 poz.
Słowa kluczowe
Proces produkcji, Zarządzanie produkcją, Studium przypadku
Production process, Production management, Case study
Uwagi
streszcz., summ.
Abstrakt
Celem artykułu jest przedstawienie koncepcji usprawnienia procesu obróbki wstępnej oraz produkcji dżemu truskawkowego poprzez zakup i wprowadzenie odszypułczarki. Nowa maszyna pozwoliła na likwidację wąskiego gardła w produkcji, dzięki czemu wzrosła dzienna wielkość produkcji. (abstrakt oryginalny)

The article presents approaches to improve the pretreatment and production of strawberry jam by purchasing and introducing stalks removing machines. The new machine has allowed the elimination of the bottleneck in production, allowing increased daily production volume. (original abstract)
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Szkoły Głównej Handlowej
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Bibliografia
Pokaż
  1. Bednarski, W. (2006). Ogólna technologia żywności (część 1, wyd. III). Olsztyn: Wydawnictwo ART.
  2. Dąbrowski, A. (2000). Podstawy techniki w przemyśle spożywczym. Warszawa: Wydawnictwo WSiP.
  3. Jurczyk, A., Berdowski, J.B. (1999). Przetwórstwo owoców i warzyw (część 1). Warszawa: Wydawnictwo WSiP.
  4. Jurczyk, A., Berdowski, J.B. (2000). Przetwórstwo owoców i warzyw (część 2). Warszawa: Wydawnictwo WSiP.
  5. Lenczewska, K. (2016). Usprawnienie obróbki wstępnej przetworów w przedsiębiorstwie rolno-spożywczym. Gdańsk: Wyższa Szkoła Bankowa.
  6. Pachołek, B. i in. (2009). Towaroznawstwo żywności. Poznań: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego.
  7. Palich, P., Ocieczek, A. (2004). Zarys technologii żywności i towaroznawstwa. Bydgoszcz: Wydawnictwo Uczelniane Wyższej Pomorskiej Szkoły Turystyki i Hotelarstwa.
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1231-2037
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu