- Autor
- Banaś Katarzyna (Akademia Rolnicza w Krakowie)
- Tytuł
- Wybrane czynniki kształtujące wzrost i utrzymanie konkurencyjności na przykładzie przedsiębiorstw branży drobiarskiej
Selected Factors Running Increase and Maintenance of Competitive on Example of Firms of Poultry Trade - Źródło
- Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu, 2006, nr 1118, t. 1, s. 51-56, tab., bibliogr. 4 poz.
- Tytuł własny numeru
- Agrobiznes 2006 : konkurencja w agrobiznesie - jej uwarunkowania i następstwa. T. 1
- Słowa kluczowe
- Przemysł drobiarski, Konkurencyjność
Poultry industry, Competitiveness - Uwagi
- summ.
- Abstrakt
- Tematem artykułu jest analiza efektów ferm kurcząt brojlerów, a tym samym poziomu konkurencyjności w fermach brojlerów stosujących różne technologie dotyczące żywienia, różniących się wielkością produkcji. (fragment tekstu)
In production of poultry livestock costs of fodder determine greatest participation in productive outlays. The aim of undertaken investigations was analysis of productive and economic results in farms basing on own fodder and from purchase, differing with scale of production. It was stated that most profitable production running subjects basing on own fodder, producing in great scale. (original abstract) - Dostępne w
- Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka SGH im. Profesora Andrzeja Grodka
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu - Bibliografia
- Gawęcka K.E., Charakterystyka wybranych komponentów mieszanek paszowych dla drobiu, "Polskie Drobiarstwo" 2006 nr 1, s. 34-36.
- Konarkowski A., I żeby zjadały jak najwięcej..., "Polskie Drobiarstwo" 2005 nr 12, s. 27-29.
- Konkurencyjność przedsiębiorstw - nowe podejście, red. E. Skawińska, PWN, Warszawa-Poznań 2002.
- Popiołek W., Uwarunkowania wzrostu konkurencyjności produkcji drobiarskiej, [w:] Możliwości poprawy konkurencyjności agrobiznesu, Wydawnictwo AR w Lublinie, 200, s. 206-213.
- Cytowane przez
- ISSN
- 0324-8445
- Język
- pol