BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Blenda Nataliia (Uman National University of Horticulture of Ukraine), Rybchak Vitalii (Uman National University of Horticulture of Ukraine)
Tytuł
Features of Food Market Formation in Ukraine
Źródło
Turystyka i Rozwój Regionalny, 2021, vol. 16, s. 5-13, rys., tab., bibliogr. 10 poz.
Journal of Tourism and Regional Development
Tytuł własny numeru
Kierunki i wyzwania rozwoju regionalnego
Słowa kluczowe
Rynek żywności, Handel artykułami żywnościowymi, Produkcja żywności
Food market, Food trade, Food production
Uwagi
streszcz., summ.
Kraj/Region
Ukraina
Ukraine
Abstrakt
The article examines the peculiarities of the formation of the food market of Ukraine and trends in its development. The actual capacity of the domestic market for certain products has been determined, taking into account the decrease in the average per capita consumption of certain food products by the population and the reduction in the population of Ukraine. It is established that the growth of gross output of agricultural products has improved the level of self-sufficiency in food in Ukraine. Meeting the needs of the population in food, within its purchasing power, is almost entirely provided by domestic products, except fruits, berries, and grapes. The level and dynamics of import dependence of the food market as a whole and in the context of individual product groups are determined. (original abstract)
Pełny tekst
Pokaż
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
2353-9178
Język
eng
URI / DOI
http://dx.doi.org/DOI 10.22630/TIRR.2021.16.15
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu