BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Małecka Maria
Tytuł
Przeciwutleniające własności wybranych składników nieglicerydowych olejów roślinnych
Źródło
Zeszyty Naukowe. Seria 2, Prace Habilitacyjne / Akademia Ekonomiczna w Poznaniu, 1996, nr 145, 89 s., bibliogr. s. 76-88
Słowa kluczowe
Towaroznawstwo żywności, Jakość produktów żywnościowych, Olej rzepakowy
Food commodities, Food quality, Canola oil
Uwagi
summ.
Abstrakt
W pracy podjęto próbę ustalenia wpływu fitosteroli i skwalenu oraz składników nieglicerydowych oleju z pestek pomidora na stabilność oleju rzepakowego i modelowych mieszanin estrów kwasów tłuszczowych.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
1230-6673
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu