BazEkon - Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie

BazEkon home page

Meny główne

Autor
Korenik Stanisław
Tytuł
Postęp techniczno-organizacyjny jako czynnik rozwoju kompleksu żywnościowego w Polsce
Źródło
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu, 1992, nr 620, s. 45-54
Tytuł własny numeru
Studia regionalne
Słowa kluczowe
Gospodarka żywnościowa, Otoczenie rolnictwa, Postęp technologiczny w rolnictwie, Przemysł przetwórstwa rolnego
Food economy, Agriculture environment, Technological progress in agriculture, Agricultural processing industry
Abstrakt
Przedstawiono i omówiono schemat kompleksu żywnościowego w Polsce, jego funkcje i cele, strukturę zatrudnienia, bariery jego rozwoju i konieczne działania dla poprawy tej sytuacji, zwłaszcza w sferze postępu techniczno-organizacyjnego.
Dostępne w
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Biblioteka Główna Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Bibliografia
Pokaż
  1. Adamowski M.: Rolnictwo europejskie u progu roku 2000. "Zagadnienia Ekonomiki Rolnej" 1989 nr 2.
  2. Gawron W., Lanc T., Woś A.: Prognozowanie rozwoju i zarządzania gospodarki żywnościowej. Warszawa: PWRiL 1985.
  3. Manteuffel R.: Encyklopedia ekonomiczno-rolnicza. Warszawa: PWRiL 1984.
  4. Rembisz W., Kowalczyk S.: Czynniki warunkujące rozwój rolnictwa. "Wieś Współczesna" 1989 nr 8.
  5. Szot E.: Założenia polityki rolnej. "Dodatek do Rzeczypospolitej" 1990 nr 254.
  6. Wielicki W.: Analiza efektywności energetycznej w rolnictwie. "Postęp Nauk Rolniczych" 1989 nr 1.
  7. Woś A., Zegar J.S.: Gospodarka żywnościowa. Warszawa: PWE 1983.
Cytowane przez
Pokaż
ISSN
0324-8445
Język
pol
Udostępnij na Facebooku Udostępnij na Twitterze Udostępnij na Google+ Udostępnij na Pinterest Udostępnij na LinkedIn Wyślij znajomemu